Gouwe Stek Catering & Partyservice Hans de Gier Gemaalhuis Mallemolen Gouda

Bloemkoolsoep

Duurzaam recept door Hans de Gier van Gouwe Stek Natuurlijk

Bloemkoolsoep

Ingrediënten (voor 2 liter soep)

  • 1,5 liter water
  • 250 / 300 gram stronken en bladeren van de bloemkool
  • 1 groente / kruiden tablet
  • 1 bekertje crème fraiche 200 gram
  • 150 gram gerookte makreel filet
  • Zout en peper

Bereiding

Doe alle afvalbladeren en een deel van de stronk in een grote pan, vul op met water en een groente tablet.

Zet alles op het vuur en breng aan de kook.

Laat 15 minuten zachtjes doorkoken.

Maal alles met een staafmixer zeer fijn; doe een deel crème fraiche erbij zodat de soep romig word.

Afproeven  en evt. zout en peper toevoegen.

Verdeel de schoongemaakte makreel over de soepkoppen en giet de soep erop.

Evt. een toef crème fraiche erover die langzaam oplost en de soep romig maakt.

 

Eet smakelijk!

 

Dit recept is besproken bij Gouwestad Radio tijdens het programma Gewoon Groen Gouda, juni  2015

Contact opnemen

Wil je meer weten over de mogelijkheden van Gouwe Stek voor catering, kookworkshops of een arrangement?

  • Mail naar: hansdegiercatering@gmail.com
  • Je kunt ook even bellen: 06 573 65 808
  • Of kom gewoon eens langs op een zaterdag, dan ben ik aanwezig tussen 10.00 en 16.00 uur.  

Je vindt Gouwe Stek Natuurlijk in het Gemaalhuis naast de Mallemolen in Gouda. Parkeren op het Uiverplein.

Gouwe Syek Natuurlijk