Gouwe Stek Catering & Partyservice Hans de Gier Gemaalhuis Mallemolen Gouda

Natuurlijk nieuws

Er zijn regelmatig leuke en lekkere dingen te beleven bij Het Gemaalhuis in Gouda. Check daarom regelmatig deze pagina. Dan mis je niks. Of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Gratis recept!

Recept van de maand: picknicksandwiches met eiersalade

Wandelen met Marina

Maak een mooie wandeling naar het gemaalhuis. Marina Perdijk neemt je een uur lang mee langs plekjes die je zelf nog niet hebt gevonden. Deelname aan de wandeling is gratis. Aanmelden is niet noodzakelijk maar wel leuk: mail naar hansdegiercatering@gmail.com voor actuele data.

Rondje Winterdijk. Start: 12.00 uur vanaf Station Centrumzijde. Eindpunt Gouwestek (ongeveer 13.00 uur) met activiteiten en gezelligheid.
Rondje Weidebloem. Start: 12.00 vanaf het Sluiseiland. Eindpunt Gouwestek (ongeveer 13.00 uur) met activiteiten en gezelligheid.
- Rondje Het Buurtje. Start 12.00 vanaf de Mallegatssluis. Eindpunt Gouwestek (ongeveer 13.00 uur) met activiteiten en gezelligheid.
Rondje Broekpolder. Start: 12.00 uur vanaf Station Centrumzijde. Eindpunt Gouwestek (ongeveer 13.00 uur) met activiteiten en gezelligheid.

Fietsen in het Groene Hart

Huur een fiets mét picknickmand vol vers bereide lekkernijen. Ideaal als je met openbaar vervoer naar Gouda komt: huur een fiets bij Rep.26 op de Nieuwe Haven 147 in Gouda (op loopafstand van het station, bel 0182 689 753). Bij je reservering geef je aan voor hoeveel personen je een picknickmand wilt bestellen (uiterlijk een dag van tevoren). Deze staat dan op de afgesproken dag bij de fiets voor je klaar. Een picknickmand voor twee personen kost 30 euro, huur van een gewone fiets 12 euro.

Voor dit arrangement kun je ook een “Welkom in Gouda”-ticket boeken bij de VVV Gouda. Je vindt de VVV in de Waag aan de Markt.

Creatieve workshops

In samenwerking met Creatief Gouda kun je verschillende creatieve workshops boeken met een heerlijke lunch. Vraag naar de mogelijkheden.

Picknickmand

Ik maak met alle plezier een goed gevulde picknickmand voor je eigen uitje. Denk aan vers gebakken brood, zelf bereide roomkaas, vers fruit, zelfgemaakte salade en nog veel meer… Dat wordt genieten!

Bezoek de molen

Op zaterdagen leggen de molenaars graag uit hoe de molen werkt en hoe het precies zit met de drie waterniveaus ter plaatse. Bekijk de bedstee, beklim de trappen, bewonder het ambacht en geniet van het uitzicht!
In overleg kun je ook op andere dagen de molen bezoeken.

Groene Hart lunch

In het gemaalhuis kun je op zaterdag terecht voor een kopje koffie, maar ook voor een heerlijke lunch. Hans maakt bijna alles zelf en dat smaakt naar meer! Op andere dagen is het gemaalhuis overigens alleen open voor groepen. Je kunt er onder meer terecht om bijvoorbeeld je verjaardag te vieren, voor een kookworkshop, een diner of een uitgebreide high tea. Mocht je je feestje op een zaterdag willen vieren dan moet je snel zijn, want de agenda van Gouwe Stek loopt al aardig vol!